Slide

Blitz Salamatulkkaus tuo tulkin tilanteeseen hetkessä

02.07.2018

Täysin uudenlainen tulkkauspalvelumuoto, Blitz Salamatulkkaus, tuo avun monenlaiseen tulkkaustilanteeseen. Mobiilitulkkausta tarjoava teknologiayhtiö Túlka on luonut applikaation ja Monetra on tullut mukaan kehittämään palvelukonseptia laadun standardoinnissa ja tulkkien rekrytoinnissa. Tämän älypuhelinsovelluksen avulla eri puolilla Suomea saa ääni- ja kuvayhteyden tulkkiin jopa 10 sekunnissa yhteydenotosta, ilman ajanvarausta. ”Yhteistyömme Túlkan kanssa on ollut alusta alkaen inspiroivaa ja löysimme niin sanotusti yhteisen kielen välittömästi”, kertoo tulkkipalvelun johtaja Titta Heikkinen. Palvelua asiakkaille tuottavat sekä Monetran että Túlkan tulkit. Molemmille osapuolille on ollut tärkeintä, että voimme tarjota asiakkaillemme laadukasta palvelua matalan kynnyksen saatavuuden periaatteella”, toteaa Titta Heikkinen.

Tulkkausta on tällä hetkellä tarjolla arabiaksi, dariksi, farsiksi, soraniksi, venäjäksi, ranskaksi, espanjaksi, vietnamiksi, somaliksi, tigrinjaksi, pashtuksi ja kiinaksi. Palvelu on käytössä Oulu10-kaupunkiasiointipistellä sekä maahanmuuttajapalvelussa. Uusin pilottiprojekti on käynnistymässä Keski-Suomen keskussairaalan päivystyspoliklinikalla. ”Hyödyntämismahdollisuudet ovat lähes rajattomat”, sanoo Titta Heikkinen. Hän näkee, että mobiilitulkkaus uutena palvelukonseptina tulee viitoittamaan tulkkauspalveluiden tulevaisuutta suuresti. ”Ennakkovarauksella tehtävät tulkkaukset tulevat jossain määrin säilymään, mutta joustavat, ajasta ja paikasta riippumattomat palvelut lyövät itsensä läpi, kunhan niitä opitaan hyödyntämään”, kertoo Heikkinen.

Mobiilisovellus on tehty käyttäjälle mahdollisimman helpoksi. Sovelluksen kautta voi jättää palautteen heti tulkkaustilanteen päätyttyä. Salamatulkkausasiakkuuden voi aloittaa nopeallakin aikataululla, mikäli asiakkaalla on sopiva älypuhelin ja liittymä. Asiakkuuden aloitus alkaa yhteydenotolla Monetraan ja käyttäjätunnusten luomisella. Applikaatio löytyy App-storesta ja Google Play Kaupasta. Palvelu on käytettävissä ympärivuorokautisesti.