Slide

Monetra Tulkkipalvelu laajenee Turkuun

31.01.2022

Turun seudun tulkkikeskus liittyy Monetra Tulkkipalveluun helmikuussa 2022. Tämän liikkeenluovutuksen myötä Monetra Tulkkipalvelusta tulee suurin suomalainen tulkkausalan toimija. Monetra Tulkkipalvelulla on helmikuusta toimipisteen kaikkiaan neljällä paikkakunnalla: Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Näistä toimipisteistä käsin palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomen.

Turkuun laajentumisen myötä Monetra Tulkkipalvelussa työskentelee kaikkiaan 60 kuukausipalkkaista työntekijää. Lisäksi käytettävissä on lähes 400 asioimistulkkauksen ja kääntämisen ammattilaisista koostuva verkosto.

Turun seudun tulkkikeskuksella on takanaan liki kolmen vuosikymmenen kokemus kunta-alan kielipalvelujen tuotannosta. Se kuuluu samaan kunnallisten tulkkikeskusten verkostoon, kuin muutkin Monetra Tulkkipalvelun kantaäidit. Turun toimipiste on perinteisesti tuottanut tulkkauspalvelun ohella merkittävissä määrin käännöspalvelua, ja tämä liitto tulee lisäämään alati kasvavan käännöstuotannon osuutta palveluistamme entisestään.

Monetra Tulkkipalvelun kielivalikoimaan kuuluu jatkossa noin 80 eri kieltä. Tulkkaustuntimäärän vuosiennuste on noin 120 000 tuntia. Käännössivumääräennuste 20 000 sivua vuodessa. Tulkkaus- ja käännöspalveluiden merkitys yhteiskunnassamme on kasvanut, sillä eri kieliryhmiä edustavia ihmisiä on saapunut maahamme lisää. Kuntien tulee huolehtia, että mm. viranomaispalveluita täytyy olla saatavilla myös muilla kuin virallisilla kielillä. Tulkkipalvelu on viranomaisille ja muille palvelun käyttäjille työkalu, jotta kommunikaatio sujuu oikeusturvan mukaisesti. Tulkkipalvelun suurimmat asiakasryhmät ovat ja sosiaali- ja terveyspalvelut, varhaiskasvatus- ja opetustoimi sekä erikoissairaanhoito.

 

Lisätiedot
Tulkkipalvelun johtaja
Titta Heikkinen
puh. 044 703 1855
titta.heikkinen@monetra.fi